1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft is bezig met het ontwikkelen van applicaties voor Apple’s iPhone. Sinds de release van de Software Developement Kit is het voor andere bedrijven mogelijk om applicaties te maken voor de iPhone.

Meteen toen bekend werd dat er een SDK voor de iPhone zou komen, heeft Microsoft een apart team samengesteld. Dit team moest zich alleen richten op de werking van de SDK en uitzoeken op welke manier Microsoft daar gebruik van kon maken. Hieruit blijkt dat Tom Gibbons, corporate vice president van Microsofts Specialized Devices and Applications Group, het belangrijk vind dat Microsoft iets aan de iPhone toe kan voegen.

Deze manier van werken is echter niet nieuw. Microsoft heeft een soort zelfde team dat zich bezighoudt met de werking van Apple’s Mac OS X en hoe Microsoft daar applicaties voor kan ontwikkelen. Dit heeft er onder andere voor gezorgd dat Microsofts Office Suit te gebruiken is op een Apple met Mac OS X. Microsofts Mac Business Unit is onder andere hierdoor een van de meest winstgevende units van Microsoft.

Microsoft is nu nog aan het onderzoeken welke applicaties iPhone-gebruikers het liefst zien. Naar alle waarschijnlijkheid zal er binnenkort een Microsoft Office-versie voor de iPhone ontwikkelt worden om zo te concurreren met Google’s Doc-dienst.