2min

Tags in dit artikel

, , ,

Het lijkt erop dat Firefox bezig is met een opmars qua gebruik van de browser in het bedrijfsleven. Cijfers uit 2007 laten namelijk zien dat Firefox het behoorlijk goed heeft gedaan ten opzichte van Internet Explorer 7. Deze prestatie is vooral te danken aan het feit dat Firefox steeds vaker in het bedrijfsleven gebruikt wordt.

Het onderzoek naar de cijfers is gedaan door Forrester Research. Ze hebben dit onderzoek uitgevoerd door bij verschillende bedrijven naar binnen te gaan en hier te vragen naar het gebruik van Firefox. Het onderzoek is gedaan onder zo’n 50.000 werknemers.

De cijfers van het onderzoek van Forrester Research laten duidelijk zien dat het aandeel van Firefox behoorlijk is toegenomen. Het gebruik van Firefox is namelijk van 9,8 procent toegenomen tot achtien procent. Het aandeel van Microsoft is echter geslonken, want dit aandeel is met tien procent afgenomen.

Het merendeel gebruikt op het moment echter nog wel Internet Explorer, maar niet iedereen gebruikt de nieuwste versie van de browser. Er werken namelijk nog steeds 55,2 procent mensen van het onderzoek met de voorganger van Internet Explorer 7, namelijk Internet Explorer 6. Het aantal mensen wat op dit moment Internet Explorer 7 gebruikt in het bedrijfsleven is 23,4 procent. Aangezien Microsoft binnenkort al de opvolger, Internet Explorer 8, wil presenteren, kan dat nog wel is lastig worden voor het bedrijf. Firefox doet het op het gebied van oude versies vervangen wat beter, want Firefox 1.5 is zo goed als uitgefaseerd.

Volgens Forrester zouden er ook veel it-winkels zijn die hun sites geoptimaliseerd maken voor Firefox, waardoor het gebruik van Firefox door mensen uit bedrijven een extra toename zal aannemen.