1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat Firefox in Nederland minder populair is in vergelijking met andere Europese landen. Mozilla wil nu onderzoek doen waarom dit het geval is.

Met het onderzoek wil Mozilla erachter komen waarom Nederlanders niet overstappen naar Firefox. Met de uitkomst hiervan wil Mozilla in de toekomst een manier bedenken om Firefox voor Nederlanders toch aantrekkelijker te maken.

In Frankrijk werd er al eerder onderzoek gedaan naar het gebruik van de verschillende browsers in Europa. Hieruit is gebleken dat Nederland onder gemiddeld scoort als het gaat om het gebruik van Firefox. Gemiddeld ligt het percentage namelijk op ongeveer dertig procent. Het aantal Nederlanders wat echter FireFox gebruikt is ongeveer vijftien procent.

Dit onderzoek stamt uit 2007 en hetzelfde bedrijf heeft het onderzoek daarna nog eens overgedaan om het verschil te bekijken. Uit dit onderzoek is gebleken dat het gemiddeld aantal gebruikers van Firefox is gestegen naar 31,1 procent. Het aantal IE-gebruikers daalde naar 60,1 procent. Echter zijn er meer bedrijven die hier onderzoek naar gedaan hebben. De uitslagen lopen nogal uiteen. Het percentage Nederlanders blijft echter onder gemiddeld, namelijk tussen de 11,5 en 14,7 procent.