1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Jake Gordon, een inwoner van Engeland, had zijn nieuwe laptop nog maar pas en hij ontdekte dat Dell een fout had begaan met de layout van het toetsenbord. Zo begint de één na laatste lijn toetsen te laat.

Op die manier bevindt de Z toets zich onder de toets ‘S’ en ‘D’, in plaats van onder de ‘A’ en de ‘S’. De backslash toets bevindt zich nu onder de ‘A’ en de ‘S’. De hele rij bevindt zich echter één plaats te ver. Het probleem doet zich onder een hoop Vostro’s met het typenummer ‘1310’ of ‘1510’ in Europa.

Jake Gordon heeft, toen hij het ontdekt had, foto’s hiervan op een populaire internetwebsite gezet, Flickr. Vervolgens heeft hij met Dell gebeld, die na een telefoongesprek van twintig minuten accepteerde dat het fout was, volgens de telefoniste ging het om een ‘moederbord’ fout.

Inmiddels heeft Dell echter een officiële verklaring naar buiten gebracht. "Een aantal Vostro’s met het typenummer 1310 of 1510 zijn met een verkeerd toetsenbord verscheept. We werken op dit moment erg hard aan een oplossing. Wanneer we een oplossing hebben zullen we gedupeerde klanten zo snel mogelijk bellen en de oplossing aanreiken. We erkennen dat er een fout begaan is en zullen zodra er meer bekend is contact opnemen."