1 min

Tags in dit artikel

,

DeviceWM, de ontwikkelaar van Splashtop heeft gisteren bekend gemaakt dat zijn product toegepast zal worden in vier nieuwe moederborden van Asus.

Splashtop zal geïntegreerd worden in de nieuwe P5Q reeks, bestaande uit de P5Q Deluxe, P5Q-WS, P5Q3 Deluxe en P5Q-E. Asus zijn aanbod aan moederborden met een Splashtop mogelijkheid, door Asus zelf "Asus Express Gate" genoemd, komt hiermee op twaalf stuks.

Maandelijks zullen er meer dan één miljoen moederborden met de "Asus Express Gate" geproduceerd worden. De nieuwe moederborden zullen vanaf kwartaal twee verkrijgbaar zijn. Asus wil uiteindelijk al hun moederborden voorzien van de "Asus Express Gate".

Splashtop is een klein op Linux gebaseerd besturingssysteem met de mogelijkheid om te surfen via Firefox en te telefoneren via Skype. Wat Splashtop bijzonder maakt is dat het vanaf een geheugenchip op het moederbord draait, hierdoor start Splashtop in slechts enkele seconden op. Dit is veel sneller dan een volledig besturingssysteem. Ook kwaadaardige software krijgt bijna geen kans onder Splashtop: de omgeving draait onder Linux en is volledig afgesloten van het normale besturingssysteem.

Splashtop in de vorm van de Asus Express Gate: