1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Samsung claimt dat het de ’s wereld snelste SSD-schijf heeft ontwikkeld die een leessnelheid van 200 MB/seconde kan halen. Dit is veruit sneller dan de prestaties van conventionele harde schijven.

Het bedrijf heeft de schijf deze week gepresenteerd op het "Samsung Mobile Solution Forum" in Taipei. Volgens Samsung zal dit model, in een 1,8 en 2,5-inch versie aan het einde van het jaar massaal geproduceerd worden.

De schijf is gebaseerd op de MLC-technologie (Multi Level Cell) en zal voorzien zijn van een SATA II-interface. Samsung beloofd dat de 2,5-inch versie, die slechts 9,5 mm dik is, 200 MB per seconde kan lezen. Ter vergelijking, de nieuwe 300 GB Velociraptor-schijf van concurrent Western Digital haalt slechts 100 MB/seconde.

Deze snelheidswinst is opmerkelijk omdat conventionele SSD-schijven halen momenteel slechts leessnelheden tot 130 MB/seconde en schrijfsnelheden tot 100 MB/sec.

Al zijn deze snelheden fantastisch, toch is het niet duidelijk hoe duur de nieuwe schijf zal worden. Momenteel kost een 256 GB SSD-schijf ongeveer 7000 dollar, en een Velociraptor slechts 300 dollar. Toch denkt Samsung dat deze schijf zal bijdragen aan de acceptatie van SSD-schijven op de consumentenmarkt.