1 min

Tags in dit artikel

,

Tussen alle rechtszaken door heeft Samsung nog de tijd gevonden een nieuwe SSD te lanceren. Het bedrijf heeft een nieuwe SSD aan de wereld laten zien onder de naam PM830.

De nieuwe SSD is de eerste uit een reeks die gebruik maakt van SATA 6GB/s. De SSD heeft de afmetingen van een normale laptop hardeschijf (2.5-inch) en is gemaakt van 20nm MLC NAND flash-geheugen. Voor het beschermen van waardevolle gegevens kan een encryptie worden ingesteld van 256-bit AES.


Wanhoon Hong, een hoge baas bij Samsung (marketing en sales) over de nieuwe SSD. "Samsung’s nieuwe lijn van geavanceerde SSD’s zullen de prestaties van ultra-slim notebooks en tablets verhogen en versnellen. Bovendien stimuleert het de markt meer gebruik te maken van SSD’s. Het wordt van de industrie verwacht dat ze SATA 6GB/s omarmen en de afzetmarkt warm maken voor 256GB en andere hoge capaciteit SSD’s", aldus Wanhoon Hong.

De PM830 zou lees- en schrijfsnelheden moeten halen van respectievelijk 500 MB en 350 MB per seconde en wordt verkocht in 128-, 256-, en 512GB.