1 min

Tags in dit artikel

, ,

Volgens een studie die onlangs is uitgevoerd in Engeland heeft de gemiddelde gebruiker van een MP3-speler zo’n 842 illegale nummers op zijn of haar MP3-speler staan.

Niet iedereen heeft een even grote MP3-speler, maar men heeft geprobeerd om het onderzoek zo realistisch mogelijk te maken door deelnemers uit te nodigen met veel nummers op hun MP3-spelers.

Voor sommige mensen is dit eigenlijk tegen de verwachting in, aangezien het hedendaags niet al te moeilijk meer is om relatief goedkoop aan legale nummers te komen. Legale downloads met betrekking tot de muziek vestigen zich op dit moment namelijk steeds meer op online marktplaatsen. Sommige mensen verwachten als gevolg hiervan dat het aantal illegale downloads afneemt, maar daar lijkt op dit moment nog geen sprake van.

Het onderzoek is uitgevoerd door de Universiteit van Hertfordshire en het onderzoek is gedaan in opdracht van de British Music Rights (BMR). Voor dit onderzoek heeft men in totaal 1200 mensen gebruikt. Van deze 1200 mensen had 90 procent een eigen MP3-speler waar gemiddeld zo’n 1770 nummers opstonden. Het blijkt echter dat ongeveer de helft, om precies te zijn 842, van deze nummers op de MP3-speler illegaal is. Over het algemeen waren er redelijk jonge mensen aanwezig bij het onderzoek. 58 procent van deze mensen kopieert hun muziek van een vriend en 95 procent van de mensen verkrijgt hun muziek (ook) op een andere manier.