1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Het Nederlandse document- en informatiemanagementbedrijf Océ is van plan om zeshonderd banen te gaan schrappen. Dit om kosten te besparen in 2009.

Het bedrijf hoopt hiermee 50 miljoen euro volgend jaar te besparen en heeft deze beslissing genomen omdat er tegenvallende resultaten waren in het tweede kwartaal vanwege de slechte economie.

Océ, dat onderdak biedt voor 24.000 werknemers, zei dat de winst gedaald was met 68 procent. Van 28,9 miljoen euro naar 9,2 miljoen euro ten opzichte van vorig jaar. Het documentbedrijf was dan ook getroffen door teruggang van de financiële sector.

"De economische teruggang in de bouwsector van de Verenigde Staten zet door en heeft nu ook gevolgen in Europa. In dit segment liepen de verkopen van breedformaatprinters dan ook terug," aldus Océ.

Océ liet verder weten dat de banenreductie in alle landen waar het bedrijf actief is doorgevoerd zal worden. Ook komt deze besparing bovenop andere plannen, zo was het bedrijf al van plan om 350 banen in 2008 te schrappen. Deze kostenbesparing is al voor tachtig procent doorgevoerd.