2min

Tags in dit artikel

, , ,

Recentelijk waren er wat geruchten dat de exclusieve positie van T-Mobile ten opzichte van de iPhone 3G slechts drie maanden zou duren, maar vanmiddag maakte iPhone Media bekend dat de overeenkomst tussen Apple en T-Mobile maar liefst vijf jaar duurt.

Providers KPN en Vodafone zouden bij monde van klantenservice-medewerkers aangegeven hebben dat ook zij binnenkort de iPhone 3G op de markt zouden brengen. Volgens bronnen binnen T-Mobile klopt daar echter niets van en is er sprake van een meerjarencontract voor de duur van vijf jaar.

Dit betekent dus dat de iPhone 3G en eventuele daarop volgende modellen in Nederland alleen via T-Mobile verkocht zullen worden. De kans dat er bij dit meerjarige contract simlock-vrije iPhones geïntroduceerd worden lijkt daardoor ook zeer klein.

KPN heeft in een interne memo aan medewerkers en partners aangegeven dat, hoewel KPN met Apple in gesprek is, er op dit moment niets bekend is over een introductie van de iPhone 3G bij ’s lands grootste telecomoperator. Hieronder het memo.

Quote:

Nog niets bekend over introductie iPhone bij KPN

Er zijn signalen dat aan klanten wordt aangegeven dat KPN de iPhone binnen enkele maanden introduceert. Dit gerucht is onjuist!

De enig juiste informatie luidt dat KPN in gesprek is met de firma Apple. Het is nog niet bekend of en wanneer KPN de iPhone introduceert.

We hebben T-Mobile uiteraard om een reactie gevraagd, maar die hebben tot nog toe niet van zich laten horen. Zodra we eventueel meer weten zullen we dat aan dit artikel toevoegen.