2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Uit een onderzoek, gehouden door Monsterboard, is gebleken dat bijna de helft van de Nederlanders hun werk niet los kunnen laten tijdens hun vakantie. Het onderzoek werd uitgevoerd onder 11.849 werknemers in Europa, de Verenigde Staten en Canada.

Nederlanders staan met 48 procent niet bovenaan in het onderzoek. Van alle ondervraagden is 62 procent bezig met het werk tijdens een welverdiende vakantie. Van alle ondervraagden Engelsen heeft 52,2 procent moeite om echt vakantie te vieren en bij Duitsers is dit 55,4 procent.

Spanjaarden lijken er minder moeite mee te hebben. Slechts 32 procent is tijdens de vakantie bezig met werkzaamheden voor de baas.

Twintig procent van de Nederlandse werknemers stelt aan hun werkgever voor om beschikbaar te zijn tijdens noodgevallen en bijna twintig procent checkt regelmatig de elektronische post en neemt telefoontjes aan. In België en Italië is dit respectievelijk 27,4 en 27 procent. Britten houden privé en werk in bijzondere gevallen wel gescheiden. Slechts zestien procent is in noodgevallen beschikbaar.

"Werknemers moeten gestimuleerd worden om even niet met werk bezig te zijn tijdens hun vakantie. Alleen dan kun je ontspannen terugkomen en weer starten met een frisse blik", zegt Diana Krieger, Managing Director van Monsterboard.nl. "Een vakantie geeft je niet alleen nieuwe energie, het geeft je ook de mogelijkheid om te reflecteren op wat je de afgelopen tijd hebt gedaan. Zit je voor je gevoel op de juiste plek en wat zijn je ambities? Wat gaat goed en wat wil je nog verbeteren?"