1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De Linux Foundation heeft donderdag de eerste beta vrijgegeven van een nieuwe website, de Linux Developer Network (LDN). Doel van de LDN is het bijeen brengen van informatie over ontwikkeling voor Linux en het aanbieden van enkele tools.

De LDN-website biedt veel informatie over Linux-ontwikkeling in het algemeen, waarbij iedereen zijn eigen kennis kan bijdragen. De grootste focus op de website is echter gericht op de Linux Standard Base (LSB), een standaardvoorschrift voor de interne werking van Linux-distributies. De website streeft dan ook naar portabiliteit, het compatibel zijn met de meeste distributies, van Linux-applicaties.

Naast informatie biedt de LDN-website ook tools, de belangrijkste tool is de Linux Application Checker. Deze applicatie werd eveneens donderdag uitgegeven als beta. De applicatie controleert je programma op compatibiliteit met de verschillende versies van de LSB en 30 LSB-gecertificeerde Linux-distributies.

De Linux Application Checker maakt een rapport aan de hand van het testen van een binary van je programma waarin te zien is of je programma werkt op de verschillende distributies en waar de knooppunten liggen. Na afloop van de test kan de applicatie zelfs vertellen of je programma gereed is voor LSB-certificatie.