Microsoft heeft een nieuwe videobewerkingstechniek onthuld. De techniek onderscheidt zich van de rest door van het frame een afbeelding te maken. Dit zorgt ervoor dat gebruikers snel bijvoorbeeld een snor kunnen toevoegen.

Feitelijk zorgt de nieuwe technologie van Microsoft ervoor dat mensen een video kunnen bewerken alsof ze een afbeelding bewerken. Videobewerking is voor veel mensen een lastige klus en Microsoft hoopt daar zo verandering in te brengen.

De nieuwe technologie is nog in onderzoek en werd door Microsoft-ontwikkelaars gedoopt tot ‘Unwrap Mosaics’. Huidige technieken staan wel gelijksoortige effecten toe, maar doordat het hoofd steeds anders in beeld komt is het lastig om de video daadwerkelijk goed te wijzigen. Microsoft wil daar, door een model te maken van het gezicht en die vervolgens om te zetten naar een afbeelding, verandering in brengen.

De aankondiging van deze technologie werd gedaan in navolging op ‘PhotoSynth’. Deze technologie zorgt ervoor dat afbeeldingen van 2D naar 3D omgezet kunnen worden. Op die manier kunnen mensen gemakkelijker navigeren door een serie afbeeldingen. Men laadt de afbeeldingen in en de software probeert alle afbeeldingen om te zetten in een 3D-omgeving.