min

Tags in dit artikel

Een video van Microsoft Research en de universiteit van Washington toont de opvolger van Photosynth. De zeven minuten lange presentatie werd op de Siggraph 2008-conferentie in Los Angeles gegeven.

De technologie van Photosynth plaatste al honderden foto’s in een 3d-omgeving waar gebruikers in rond kunnen kijken. Deze nieuwe technologie maakt het tevens mogelijk om verschillende kanten van een object te bekijken, waarbij de hoeken automatisch bepaald worden.

Wanneer foto’s gemaakt zijn op verschillende hoogtes of onder verschillende hoeken, zal het programma de foto automatisch correct plaatsen in de 3d-omgeving. Ook worden er zoveel mogelijk foto’s gekozen die op hetzelfde tijdstip van de dag zijn gemaakt en er worden zelfs automatische kleurcorrecties toegepast.

Nu sommige gebruikers hun foto’s al aan het ‘geotaggen’ zijn op bijvoorbeeld Flickr, is het enkel nog wachten op de 3d-ervaring die mogelijk wel eens geboden zou kunnen worden door deze nieuwe Photosynth-technologie. De complete presentatie vind je hieronder, vanaf 4:17 wordt de nieuwe hoekcorrectie tentoongesteld.