1 min Devices

Mobiele telefoons grootste concurrent TomTom

Steeds meer mensen, zowel consumenten als zakenmensen, maken gebruik van hun mobieltje om de weg te vinden. Dit houdt in dat mobieltjes gezien kunnen worden als grootste concurrent van TomTom.

Mobiele telefoons grootste concurrent TomTomDit alles blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door marktonderzoeker Comscore. In Europa steeg het aantal mensen wat gebruikt maakt van hun mobieltje met 49 procent naar 7,6 miljoen mensen. De meeste mensen maken gebruik van hun mobieltje in combinatie met Google Maps.

Veel van de nieuwste mobiele telefoons zijn uitgerust met een GPS-antenne waardoor een TomTom overbodig wordt. Het aantal gebruikers wat gebruik maakt van zo’n geïntegreerde GPS-antenne is in Europa gestegen met 89 procent. In Amerika steeg het aantal gebruikers met 49 procent. Er wordt vooral gebruik gemaakt van de Apple’s iPhone, Nokia’s N95 en N70.

TomTom probeert een graantje mee te pikken door navigatiesoftware aan te bieden voor mobiele telefoons. Op deze manier probeert TomTom de schade nog enigszins te beperken. Hiermee speelt het bedrijf ook in op de wensen van de gebruikers. Zo’n 1/3 van de gebruikers gebruikt namelijk aparte software in plaats van het internet om hun route te bepalen.

Bron:Emerce