min

Tags in dit artikel

, ,

LG komt met een opvolger van de Viewty. De opvolger zal de typeaanduiding KC-910 krijgen maar wordt op de markt gebracht onder de naam Renoir.

De telefoon is uitgerust met een acht megapixel camera en een drie inch touchscreen. De nieuwe LG KC-910 combineert geavanceerde en uitgebreide camerafuncties met de nieuwste multimediamogelijkheden. De naam is afkomstig van een Franse impressionist, die licht en kleur gebruikte om zo landschappen op een prachtige manier tot leven te brengen.

"Met onze nieuwe flagship-cameratelefoon hebben we wederom een geavanceerde camera gecombineerd met topkwaliteit multimediafeatures en een touchscreen interface. Hiermee bieden we consumenten de ultieme multimediaervaring. Volgens onze klanten is een touchscreen essentieel om volledig gebruik te kunnen maken van de geavanceerde multimediafuncties. Dat is een van de vele vlakken waarop de LG KC-910 uitblinkt." aldus Skott Ahn, President en CEO van LG Electronics Mobile Communications Company.

De KC-910 is slechts 13,95 millimeter dik en is daarmee de dunste telefoon met een acht megapixel camera. De telefoon is voorzien van een Schneider-Kreuznach-lens, xenon-flits en een ISO-gevoeligheid van maximaal 1.600. Een GPS-ontvanger zit ook ingebouwd in de telefoon. Ook is de telefoon geschikt om filmpjes te maken met een snelheid van 5 tot 120 frames per seconde.

Deze telefoon wordt het laatste kwartaal van 2008 in Nederland verwacht. Rond die tijd zal ook pas bekend gemaakt worden wat de prijs zal zijn en waar de telefoon beschikbaar zal zijn.