1 min

Tags in dit artikel

, ,

Apple gaat ervoor zorgen dat iTunes toegankelijker wordt voor blinden en slechtzienden. Dat is het bedrijf overeengekomen met het kantoor van de procureur-generaal van Massachusetts en de National Federation of the Blind.

De overeenkomst stelt dat Apple als eerste iTunes U toegankelijker zal maken voor blinden en slechtzienden. iTunes U is een versie van de iTunes Store met inhoud verzorgd door universiteiten en scholen. Deze wijziging wordt voltooid op 31 december van dit jaar.

De gehele iTunes-applicatie en de rest van de iTunes Store zullen dan in 2009 volgen. Apple is van plan om met nieuwe software beeldscherminformatie om te zetten naar brailleschrift of spraak. Volgens de overeenkomst moet nieuwe iTunes-software al vanaf dag één toegankelijk zijn voor blinden en slechtzienden.

Verder heeft Apple toegezegd een kwart miljoen dollar te storten op de rekening van de commissie voor de blinden van Massachusetts, zodat dat agentschap betere technologieën kan ontwikkelen om computers en het internet toegankelijker voor blinden te maken.