Apple zou naar verluidt plannen hebben om een grote update voor iTunes uit te brengen. Deze update zou de meest ingrijpende moeten zijn sinds de originele lancering van het programma, in 2003. Dit melden bronnen die bekend zijn met de gang van zaken bij Apple.

Er wordt gemeld dat Apple de veranderingen tegen het eind van het jaar wereldkundig zal maken. Een van de ingrijpende veranderingen zou een sterk verbeterde integratie met iCloud zijn. Op deze manier zouden gebruikers makkelijker bij hun gedownloade muziek, video’s en series kunnen, vanaf verschillende Apple devices.

Daarnaast zou Apple ook plannen hebben voor het delen van muziek. Wat deze plannen echter inhouden is nog onbekend. De veranderingen aan iTunes zouden de manier waarop mensen nieuwe content ontdekken en hun huidige bibliotheek beheren sterk moeten verbeteren. Eerder liet Apple zelf al weten een diepere integratie te ontwikkelen met sociale platformen als Facebook en Twitter. Met de ingrijpende veranderingen ontwikkelt iTunes zich mogelijk tot de "musical hub", waar Steve Jobs veelvuldig over sprak.