1 min

Tags in dit artikel

, ,

Kingston heeft een nieuwe USB-stick vrijgegeven, de nieuwe DataTraveler 150 is voorzien van 32 gigabyte opslag.

32 Gigabyte is de meeste opslag die een DataTraveler tot dus ver kende, er dus een ‘nieuw record’ gezet in dit segment USB-sticks. De prijs voor de nieuwe USB-stick is ongeveer 81 euro, exclusief BTW.

Erik Vink, business development manager Nederland van Kingston, onderstreept het gemak van een kleine USB-stick met grote opslagcapaciteit: "Met de nieuwe DataTraveler heb je al je bestanden – zakelijk, studie en privé – op één kleine geheugenstick staan. Die hoef je vervolgens alleen maar in een USB-poort te plaatsen om alles binnen handbereik te hebben: muziek, foto’s, presentaties, video’s, noem maar op. Dat maakt het zoeken naar bestanden op verschillende verwisselbare media volledig overbodig."

De nieuwe DataTraveler werkt op Windows Vista, op uitzondering van ReadyBoost, dit wordt niet ondersteund. Verder is USB-stick compactible met Windows XP en Windows 2000, met het besturingssysteem voor Apple computers Mac OS X 10.3 (en nieuwere versies) en met Linux distributies die kernel 2.6 of hoger gebruiken. Net als alle bestaande USB-flashdrives van Kingston heeft ook de nieuwe DataTraveler 150 een garantieperiode van vijf jaar en 24/7 technische ondersteuning.