min

Tags in dit artikel

,

MSI heeft een nieuwe notebook aangekondigd die onder de Prestige Collection van het bedrijf gaat vallen. Het betreft de PX600.

De notebook kan gebruikmaken van een Intel Core 2 Duo-processor. Volgens Fudzilla is de processor op het moment van schrijven nog niet bekend. Het moederbord bestaat uit de PM45-chip voor de northbridge en de ICH9M-chip voor de southbridge. Het werkgeheugen bestaat uit 4GB DDR2 dat op een snelheid van 800MHz zijn werk doet. Tenslotte maakt de PX600 gebruik van de NVIDIA GeForce 9300M GS om het grafische werk te doen. Deze grafische kaart beschikt over 256MB GDDR2-geheugen. Volgens MSI moet de kracht van de grafische kaart genoeg zijn voor de meeste grafische applicaties waarin men niet teveel prestaties eist. Het beeld wordt weergegeven op een 15,4 inch scherm.

Om de notebook stijl mee te geven heeft MSI ervoor gekozen om de achterkant van het scherm van klassiek leer te voorzien. Verder bestaat de laptop ook uit het materiaal aluminium dat op een moderne manier gebrusht zou zijn.

Overige features op de PX600 zijn een twee megapixel webcam, twee geïntegreerde speakers, Gigabit LAN, Bluetooth 2.0, 802.11agn, twee USB-poorten, single e-SATA/USB combo poort, één Firewire-aansluiting, HDMI en D-Sub video uitgangen, een harde schijf van 320GB en een DVD Super-Multi/Blu-ray optical drive.

De PX600 zal in twee uitvoeringen verkrijgbaar zijn. De ene uitvoering maakt gebruik van een 6-cell batterij en de andere van een 9-cell batterij. De afmetingen van de notebook zijn 360 mm bij 295,5 mm bij 37,5 mm. Het gaat hier respectievelijk om de lengte, de breedte en de hoogte. Het gewicht van de notebook met een 6-cell batterij komt uit op 2,7 kg.