min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

MSI heeft recentelijk meer informatie vrijgegeven over een nieuwe 15,6 inch laptop van 2,4 kg die binnenkort verkrijgbaar zal zijn. De laptop in kwestie is de MSI FX610. De FX610 is een laptop die onder andere is uitgerust met een zogenaamd chiclet toetsenbord en een speciale coating tegen invloeden van buitenaf.

De FX610 is een laptop die gebaseerd is op een AMD-platform. Naar verluidt beschikt de FX610 over een Athlon II dual-core of een Phenom II triple-core. De berichtgeving van MSI op de productpagina verschilt echter met die van het persbericht. Tevens is niet exact bekendgemaakt om welk model het gaat. Deze processor zal in combinatie met de RS880M-chipset gebruikt gaan worden.

Op het gebied van hardware wordt de FX610 van MSI verder uitgerust met DDR3-geheugen dat actief is op een snelheid van 800 MHz, 1066 MHz of 1333 MHz (afwijkende berichtgeving). De maximale geheugencapaciteit die de laptop kan verwerken bedraagt 8 GB en een Radeon HD 5470 1 GB is ingezet voor de grafische berekeningen. Dit geheel wordt getoond op een 15,6 inch scherm met een resolutie van 1366 pixels bij 768 pixels. De laptop kan met drie verschillende soorten 2,5 inch harde schijven worden uitgerust die van elkaar verschillen op het gebied van opslagcapaciteit. Het is mogelijk om een 500 GB, een 640 GB of een 720 GB harde schijf te laten plaatsen in de FX610. Dit geheel wordt standaard benaderd vanaf Windows 7 Home Premium.

De laptop wordt standaard uitgerust met een aantal door MSI ontwikkelde technologieën. De ECO Engine-, GPU Boost- en Cinema Pro-technologie zullen respectievelijk gaan zorgen voor een langere batterijduur, verbeterde prestaties en een verbeterde beeldkwaliteit.

Tot slot beschikt de FX610 over gigabit-ethernet, Bluetooth 2.1, 802.11 b/g/n WiFi, twee THX-speakers, een HD-webcam, een 5-in-1 kaartlezer en een 6-cellige batterij.

Over een officiële adviesprijs heeft MSI zich op het moment van schrijven nog niet uitgelaten.