1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Dell heeft aangekondigd aan zijn klanten in Sjanghai dat het volgende week een eerste glimp zal tonen van haar nieuwe ‘Instant On’-systeem voor de Optiplex-desktops.

Dit systeem zorgt ervoor dat de gebruikers zonder de computer te hoeven booten toegang hebben tot de data die op de computer opgeslagen is en ook een aantal grote applicaties kunnen gebruiken, zo vertelde Jeff Clarke, oud-directeur en manager van Dell Product Group.

‘Instant On’ zal ervoor zorgen dat gebruikers hun email kunnen controleren en documenten kunnen openen en gebruiken zonder dat hiervoor de CPU ingeschakeld hoeft te worden. Dit bespaart dus naast tijd ook zeker energie. Dell heeft hiernaast ook beloofd dat het zal komen met een versie van dit systeem dat ervoor zal zorgen dat de batterij van de nieuwe modellen van de Latitude-laptoplijn meerdere dagen meegaat. Deze nieuwe lijn zal Latitude On gaan heten.

Eerder dit jaar heeft Clarke ons al laten weten dat het systeem gebaseerd zal zijn op een Linux-besturingssysteem en dat er een tweede chip in de laptop ingebouwd wordt om ervoor te zorgen dat de batterij langer meegaat.