min

Tags in dit artikel

, ,

De website dellideastorm.com heeft inmiddels meer dan 84.000 keer het verzoek gehad om de mogelijkheid te bieden om een linuxdistributie op een nieuwe pc te laten installeren. Dell gaat nu gehoor geven aan deze oproep

Er is goed nieuws, Dell gaat gehoor geven aan de roep van de klanten en komt binnenkort met de optie om een Linux distributie voorgeïnstalleerd te krijgen op de OptiPlex-desktops, Latitude notebooks en Dell Precision workstations.

"Er is geen voorkeur voor een enkele distributie, we willen geen distributie kiezen en de mensen die een andere distributie negeren. We willen de gebruikers in staat stellen om te helpen de markt voor Linux op desktops en laptops te definieren. Naast dat we met Novell werken, werken we ook met andere distributeurs en bekijken we de mogelijkheden voor extra certificering voor onze productlijn", aldus Dell.

Er zal dus naar alle waarschijnlijkheid nog wat variatie zijn ook, zodat iedereen tevreden zal zijn. Verder wordt er belooft dat men de No Extra Software Option, die al geldt voor de XPS lijn, gaat uitbreiden, zodat je niet meer betaalt voor software die je toch nooit zal gebruiken. Overigens kondigde Dell in januari dit jaar al aan haar klanten de mogelijkheid te willen geven om Freedos op een systeem te laten installeren.