2min

Tags in dit artikel

,

Bedrijven die hun mobiele werkers van minicomputers willen voorzien, hebben binnenkort meer keuze dankzij HP. HP heeft namelijk nieuwe ultralichte notebooks geïntroduceerd.

De minilaptops zijn vooral geschikt voor bedrijven, omdat ze lang meegaan en zeer draagbaar zijn. Het eerste model, de HP Mini 1000, heeft een scherm met een grootte van 10,2 inch en weegt 1,1 kilogram. De laptop heeft een Intel Atom N270-processor, een solid-stateschijf tot 16 GB, echter is ook een traditionele harde schijf beschikbaar, ingebouwde Wi-Fi, bluetooth, webcam en microfoon.

Het tweede model, de Compaq Mini 700, heeft dezelfde features als de Mini 1000, maar voegt daar nog uitgebreide netwerkmogelijkheden aan toe zodat gebruikers optimaal gebruik kunnen maken van de internetverbindingen via telecomproviders.

"Het nieuwe HP Mini-pc-portfolio biedt een uitgebreid scala aan ontwerpen en softwarefuncties," vertelt Achim Kuttler, vicepresident en algemeen directeur consumentenproducten bij HP. "De HP Mini-pc’s hebben een van de grootste toetsenborden in deze categorie, en toch kan de laptop vanwege het compacte ontwerp in een handtas, kleine zak of gewoon in je handen meegenomen worden."

HP heeft ook de Mobile Internet Experience- en MediaStyle-suite voor entertainment en communicatiesoftware aangekondigd op de Mini 1000.
Met deze suite kunnen gebruikers snel verbinding maken met websites en andere informatievoorzieningen via een virtueel toetsenbord.

De HP MediaStyle-interface is slechts beschikbaar op beperkte modellen en maakt gebruikt van Linux, en niet van Windows XP zoals bij eerdere modellen wel het geval was. MediaStyle is een schil bovenop Linux en is een dashboard waarmee gebruikers direct toegang hebben tot muziek, foto’s, IM, video en het web met één touchpadklik. HP wil hiermee voorkomen dat gebruikers hoeven om te gaan met een opensource-OS.

De HP Mini 1000 moet in februari op de markt komen met een beginprijs van rond de 500,- euro, of 400 pond. De Compaq Mini 700 komt al in half december beschikbaar en is te koop vanaf 375 euro.