1 min

Tags in dit artikel

,

HTC heeft de HTC MAX 4G uitgebracht. Het toestel is momenteel alleen te krijgen op de Russische markt en is de eerste mobiele telefoon ter wereld die ook ondersteuning voor WiMAX heeft.

Het toestel is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Yota, een Russische provider die al actief is op het vlak van WiMAX-technologieën. Het toestel beschikt verder over een 3,8-inch 800×480-scherm en kan tot negen televisiekanalen tegelijkertijd weergeven.

De HTC MAX 4G beschikt over Windows Mobile 6.1 en een Touch FLO 3D-interface waarmee gebruikers met één vinger kunnen navigeren en toegang hebben tot hun muziek, video’s en contacten.

"Yota wil Russische mensen kennis laten maken met WiMax-mogelijkheden. Met de introductie van deze telefoon kunnen we de Russische consument nog meer bieden", aldus Denis Sverdlov, directeur bij het moederbedrijf van Yota, Scartel LLC. "Wij geloven dat deze technologie van snel draadloosinternet de wereld kan veranderen."

"De introductie van deze telefoon representateert de goede samenwerking tussen HTC en Yota", aldus Peter Chou, directeur van HTC. "Rusland is een strategische keuze, we zetten de telefoon eerst neer op deze markt."

HTC denkt er nog over na om de telefoon ook in Nederland te introduceren, hierover is verder nog niets bekend.