1 min

Tags in dit artikel

, ,

Nokia, ’s werelds grootste maker van mobiele telefoons, heeft samen met NEC en Alcatel-Lucent plannen voor een 4G-netwerk als logische opvolger van de 3G-standaard.

De bedrijven hebben samen een licentieplan opgesteld voor de nieuwe standaard, onder de naam "Long Term Evolution" (LTE). Deze overeenkomst zal nieuwe standaard een sterke impuls gaan geven en moet de concurrentie aangaan met de WiMax-standaard die door Intel ontwikkeld is.

Het ligt in de planning dat de LTE-netwerken als eerste getest gaan worden in de Verenigde Staten en China. Logischerwijs is LTE sneller en kan het grotere afstanden overbruggen dan de voorganger, 3G.

In een recent interview met BBC News, wist Paul Otellini nog te vertellen dat aan het eind van dit jaar tien miljoen mensen gebruik zullen maken van het WiMax-netwerk en twee jaar daarna zelfs honderden miljoenen mensen.

"We zien WiMax als een efficiënte manier om snelle draadloze breedbandverbindingen te verzorgen", aldus Otellini. Echter, op dit moment zijn er slechts een handvol WiMax-telefoons beschikbaar.