min

Tags in dit artikel

Maxian zal wellicht onder de meesten van ons niet erg bekend zijn, maar het bedrijf is actief in Zuid-Korea. Maxian kondigde gisteren aan dat het bedrijf met een nieuwe portable mediaspeler op de markt wil gaan komen. Deze nieuwe mediaspeler wordt onder de naam M1 Edu verkocht.

Maxian heeft Windows CE 5.0 uitgekozen als besturingssysteem voor de M1 Edu. Dit besturingssysteem wordt gedraaid op een 500MHz processor die volgens Maxian over twee cores zou beschikken.

Het scherm van de mediaspeler heeft een grootte van 3,5 inch en op dit scherm kunnen in totaal 480 pixels bij 320 pixels weergegeven worden. Het betreft hier een touchscreen. Tevens is het scherm van de M1 Edu in staat om zestien miljoen kleuren weer te geven.

De M1 Edu is echter een apparaat dat nog van veel meer functies is voorzien. Zo beschikt de mediaspeler van Maxian over een tv-tuner en een FM-radio. Het apparaat is niet voor niets de M1 Edu genoemd, want er zijn ook educatieve functies aanwezig in het product. Zo beschikt de M1 Edu over een woordenboek. Dit soort functies komen de laatste tijd steeds vaker voor bij mediaspelers die uit Azië komen.

Het apparaat is in twee varianten verkrijgbaar. Één van deze varianten heeft een intern geheugen van 8GB en bij de andere variant bedraagt dit 16GB. Ook is er een SDHC-slot vrij op de mediaspeler.

De M1 Edu kan met verschillende audio- en videoformaten overweg. Zo ondersteunt de mediaspeler SRS WOW HD. Meer informatie over de mediaspeler van Maxian kan hier gevonden worden.