2min

Tags in dit artikel

Het bedrijf Mintpass, afkomstig uit Zuid-Korea, is van plan om een nieuwe mediaspeler op de markt te gaan brengen. Het merk Mintpass is op dit moment niet echt bekend, maar de oprichter van het bedrijf is actief geweest bij iRiver.

Mintpass is van plan om de mediaspeler Mintpad te gaan noemen. De Mintpad wordt het eerste product dat men gaat opnemen in het assortiment van het Zuid-Koreaanse bedrijf.

De Mintpad van Mintpass beschikt over een touchscreen dat 2,86 inch groot is. Dit scherm heeft een resolutie van 320 bij 250 pixels en kan 262.000 kleuren weergeven. Door middel van een stylus is het mogelijk om memo’s op dit scherm te schrijven. De memo’s die men schrijft met de stylus kunnen vervolgens weer doorgestuurd worden naar andere mensen die gebruikmaken van de Mintpad.

Het eerste product van Mintpass wordt meteen van aardig wat functionaliteiten voorzien. Zo beschikt de Mintpad over een ARM9-processor die actief is op een kloksnelheid van 400MHz. Ook is er 128MB RAM intern geheugen aanwezig en kan er 4GB aan media worden opgeslagen op de mediaspeler. Deze opslagcapaciteit kan nog worden uitgebreid, want door een microSDHC-slot is de gebruiker in staat om er nog maximaal 8GB bij te doen. De Mintpad beschikt ook over een 1,3 megapixel camera en is tevens voorzien van een Li-ion-batterij die geïntegreerd is en de Mintpad heeft ook een luidspreker aan boord. De batterij zou zo’n 30 uur meegaan bij het afspelen van muziek en zo’n 5 uur bij het afspelen van video’s. Het is ook mogelijk om het internet op te gaan met de Mintpad, want de mediaspeler heeft Wi-Fi 802.11b/g aan boord.

De Mintpad kan overweg met de audioformaten mp3, wma, ogg, wav, ape en flac. Wanneer er gekeken wordt naar de ondersteunde videoformaten dan zien we dat het geen probleem is om avi, wmv en mp4 af te spelen. Buiten het afspelen van audio en video’s om is het ook mogelijk om foto’s te bekijken op de Mintpad. Hier worden de formaten jpeg, bmp en png ondersteund.

De mediaspeler is 7,82 cm lang en 6,38 cm breed. De dikte van de Mintpad bedraagt 1,52 cm. In Zuid-Korea gaat het product volgens het bedrijf 198.000 won kosten en omgerekend in euro’s komt dat uit op ongeveer 110 euro.