2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

GELID Solutions, het bedrijf dat bekend is vanwege zijn koelproducten, heeft een nieuw soort fan aan het huidige assortiment toegevoegd. Deze fans worden onder de naam WING UV Blue verkocht.

Opmerkelijk aan de fans is het feit dat deze beschikken over blauwe UV-reactieve bladen, waardoor de fans dus blauw zullen oplichten als deze blootgesteld worden aan UV-licht. GELID Solutions heeft zoiets dergelijks al een keer eerder gedaan, maar toen ging het om groene UV-reactieve bladen.

De WING UV Blue fans beschikken over een Nanoflux bearing. Deze Nanoflux bearing zorgt voor een betere levensduur van de fans en is tevens water- en stofbestendig volgens GELID Solutions. Door het gebruik van Nanoflux bearing kunnen de bladen van de fan ook losgehaald worden, waardoor het schoonmaken van deze bladen eenvoudiger wordt.

De nieuwe WING UV Blue fans zullen in drie varianten op de markt komen. Het betreft hier een 80mm-variant, een 92mm-variant en een 120mm-variant. Het is mogelijk om van alle drie de varianten de snelheid handmatig te veranderen, want er wordt een regelaar bijgeleverd voor het voltage.

De 80mm-variant en de 92mm-variant draaien beiden op een snelheid van 2000 rotaties per minuut. De 120mm-variant doet het wat rustiger aan, aangezien deze fan standaard op 1500 rotaties per minuut draait. De drie varianten zouden volgens GELID Solutions een MTBF (Mean Time Between Failures) van 100.000 uur hebben. Tevens worden de fans geleverd met vijf jaar garantie.

De 80mm verwisselt van eigenaar voor een adviesprijs van 8,35 euro. De 90mm en de 120mm worden respectievelijk verkocht voor een adviesprijs van 9 euro en 11 euro.