2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Apple maakte vlak voor het weekend bekend dat er sinds de lancering van de App Store ruim 300 miljoen iPhone-applicaties gedownload zijn.

Apple maakte het nieuws bekend door een paginagrote advertentie in de Amerikaanse dagbladen Wall Street Journal en New York Times te plaatsen. Onderaan de advertentie prijkt een mededeling waarin Apple bevestigd dat de App Store meer dan 10 duizend applicaties bevat en er al 300 miljoen applicaties gedownload zijn.

Ook telecomprovider O2, die in het Verenigd Koninkrijk de iPhone mag verkopen, plaatste een paginagrote advertentie in het dagblad Metro met de tekst "Duizenden applicaties, en meer elke dag. Dit verandert alles." In de advertentie van O2 wordt echter geen melding gemaakt van de nieuwe mijlpaal van Apple.

De bevestiging van Apple kwam niet geheel als een verrassing. Al de gehele voorgaande week was er in de Apple-community geroezemoes over de mijlpaal van 10 duizend applicaties: het was onduidelijk of deze mijlpaal al officieel gehaald was, maar uit de laatste gegevens blijkt dat dat halverwege de week al het geval bleek te zijn.

De App Store heeft sinds de lancering in juli een enorme groei doorgemaakt. Apple begon met een paar honderd applicaties en inmiddels zijn het er, met een toename van zo’n 150 per dag, al meer dan 10 duizend. Ook het aantal downloads groeide gestaag. In oktober maakte het bedrijf nog vol trots bekend dat er 200 miljoen applicaties gedownload waren.

Alsof het allemaal nog niet genoeg is, kwam ook Net Applications weer met nieuwe cijfers over het marktaandeel van de computerindustrie. Zo’n 8,8 procent van de computergebruikers is het Mac-gebruiker, leert onderzoek van het bedrijf. Het marktaandeel van de iPhone is dit jaar ook nog eens verdrievoudigd naar zo’n 0,37 procent.