2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Cooler Master, producent van onderdelen voor pc’s, brengt binnenkort een nieuwe behuizing op de markt. Het betreft de Sileo 500 en bij deze behuizing staat met name de stilte van de behuizing centraal.

Aan de bovenkant, de onderkant en de zijkant van de behuizing is materiaal toegepast om het geluid te dempen. Volgens Cooler Master betreft het "dampening foam". Dit materiaal zou het geluid van interne componenten die aanwezig zijn in de pc tegen moeten gaan. Er worden ook strips meegeleverd die de vibratie van harde schijven tegen kunnen gaan.

De Sileo 500 van Cooler Master is grotendeels gemaakt van staal, maar voor het produceren van de voorkant van de behuizing heeft men gebruik gemaakt van het metaal aluminium. Door het gebruik van dit materiaal komt de behuizing op een totaalgewicht van 9,7 kg. De afmetingen bedragen 48 cm, 20 cm en 43,2 cm. Het gaat hier respectievelijk om de diepte van de behuizing, de breedte en de hoogte.

De behuizing beschikt over vijf 5,25 inch drive bays en er zijn ook vijf 3,5 inch drive bays aanwezig. Qua aansluitingen moet de Sileo 500 het doen met twee aansluitingen voor USB, één voor eSATA, één voor een microfoon en tenslotte één aansluiting voor audio.

Om de componenten in de behuizing te koelen zijn er twee fans in de kast geplaatst. Het betreft hier twee fans van 120 mm. Één van deze fans bevindt zich aan de voorkant van de behuizing (waar tevens een LED aanwezig is) en de andere fan is achteraan geplaatst.

Op het moment van schrijven is er nog niets bekend over de adviesprijs van deze behuizing. Er is ook nog niet gesproken over een eventuele lanceringsdatum voor het product.