2min

Tags in dit artikel

, ,

Inleiding

Deze behuizing is sinds juli 2011 op de markt en verdiend gretig aftrek van de consument. Wat maakt de Cooler Master Silencio dan zo’n geschikte behuizing voor de computergebruiker? Met zijn strakke vormen en lijnen oogt de kast erg Europees. Iemand vroeg aan mij of het geen Fractal Design behuizing was, een begrijpelijke verwarring als je het mij vraagt. Zou je met een getraind oog naar een Fractal behuizing kijken in vergelijking met deze dan wint het eerder genoemde merk op het gebied van afwerking.



Specificaties


Specificaties van de Coolermaster:
ModelSilencio 550
Type behuizingMidi tower
Afmetingen (breedte x hoogte x diepte)210 x 451.5 x 505 mm
MateriaalAluminium, plastic
Netto gewicht9,2 KG
Drive bays3×5.25", 1×3.5" (ten koste van 5.25"), 7×3.5", 1×2.5" (ten koste van 3.5")
Form factorATX, micro-ATX
KoelingVoor: 120 mm 800 RPM, Achterzijde: 120 mm 800 RPM. (Optioneel: zijkant 2x 120 mm, 1x 140 mm).
I/O-poortenBovenzijde: Aan/uit-knop, reset-knop, 1x USB3.0, 1x USB2.0, 1x SD-kaart lezen, HD Audio.
KleurZwart
VoedingGeen


De focus van de Cooler Master Silencio 550 is het bieden van een degelijke stille behuizing. De naam ‘Silencio’ geeft daar natuurlijk al te kennen van. Onder andere geluiddempemde matten en stille ventilatoren moeten voorkomen dat er een bak herrie onder of op je bureau staat.

De behuizing is volledig zwart gespoten waarbij alleen de USB-poorten (verzonken in de bovenzijde van de kast) uit te toon vallen met hun blauwe omranding. Jammer, want de I/O-poorten van de microfoon en kaartlezer zijn wel volledig zwart gemaakt.


De Silencio 550 is overigens de opvolger van de eerder uitgebrachte Sileo 500 die imiddels al enige jaren op de markt is en hoognodig opgevolgd mocht worden. De opvolger is minstens zo goed als de Sileo die naar de bescheiden mening van de reviewer ook zeer geschikt was als behuizing voor allerhande consumenten. Hierbij put ik even uit mijn ervaring als verkoper bij een grotere computerketen.

Table of contents