Op TechEBlog zijn foto’s en informatie gepubliceerd over de kleinste muis ter wereld. Althans, dat zeggen de makers van de muis die niet vernoemd zijn. Het betreft hier een optische muis.

De Z-Nano is in de meeste gevallen vaak nog kleiner dan de duim van een volwassene. Echter zorgt dit niet voor complicaties in combinatie met de knoppen van de muis, want de Z-Nano beschikt over een linker- en rechtermuisknop en er is tevens een scroll-knop aanwezig. De muis wordt door middel van een USB-kabel aangesloten op de pc.

De Z-Nano beschikt over afmetingen van 4,2 cm bij 2,1 cm bij 1,77 cm. Het gaat hier respectievelijk om de lengte, de breedte en de hoogte. Volgens TechEBlog biedt de muis ondersteuning voor precise laser tracking. Er is tevens een LED in de muis verwerkt, maar of deze aanpasbaar is in kleur is op het moment van schrijven nog niet duidelijk. De muis beschikt over een transparante behuizing en daarom is er een optie om een plaatje in de muis te stoppen, zodat het uiterlijk deels naar eigen wens aangepast kan worden.

De Z-Nano is op dit moment volgens de blog verkrijgbaar en de muis heeft een adviesprijs van 60 dollar. Om de muis in actie te zien kan hier een kijkje genomen worden.