2min

Telecomprovider T-Mobile maakte vandaag bekend dat het onlangs de 100 duizendste iPhone 3G heeft verkocht. Ook werd het toestel van Apple gisteravond in het consumentenprogramma Kassa verkozen tot beste nieuwe product van het jaar 2008.

T-Mobile verkoopt de iPhone 3G sinds 11 juli dit jaar, toen de iPhone 3G wereldwijd in tientallen landen in de verkoop ging. In ongeveer een halfjaar tijd zijn er alleen in Nederland 100 duizend van de gewilde Apple-telefoons over de toonbank gegaan. Aanvankelijk bleek het toestel niet aan te slepen, maar toen iedereen die er een wilde er een had werd het wat rustiger.

Ondanks de vele problemen die het toestel na de lancering plaagden, is de telefoon van Apple, die al vroeg het stempel ‘hype van het jaar 2008’ kreeg opgedrukt, door kijkers van het consumentenprogramma Kassa met 29,1 procent van de stemmen verkozen tot beste nieuwe product van het jaar 2008. Ook de populaire Wii-spelcomputer bleek populair onder de Kassa-kijkers.

Volgens T-Mobile wordt de iPhone 3G niet gezien als hippe gadget, maar ook intensief gebruikt door de vele gebruikers van het toestel. De provider zag als gevolg van het internetten met de iPhone het datagebruik in december stijgen naar 2 TerraByte per dag. Ten opzichte van vorig jaar is dat bijna 7 keer zoveel,’ zegt Bart Weijermars, Directeur Marketing bij T-Mobile in Nederland.

De groei is er nog niet uit bij T-Mobile. Het bedrijf, dat tot 2010 het alleenrecht op de verkoop van de iPhone heeft, verklaarde tegenover nieuwssite Tweakers dat het momenteel met Apple in gesprek is over de geruchtmakende opvolger van de iPhone 3G. Volgens velen zou het hier gaan om een kleinere variant van de iPhone onder de naam iPhone nano, maar ondanks de vele geruchten en speculaties blijft het gissen.