T-Mobile heeft vandaag middels een nieuwe nieuwsbrief de verkooppunten voor de iPhone 3G, die aankomende vrijdag in de verkoop gaat, bekendgemaakt.

Afgelopen vrijdag lekte al uit dat naast de T-Mobile Shops ook Media Markt, BelCompany, The Phone House en de Apple Premium Resellers het toestel mochten verkopen. T-Mobile bevestigt vandaag dat dit het geval is en voegt er nog één winkelketen aan toe. De iPhone 3G zal ook verkrijgbaar zijn bij Media Markt-dochter Saturn dat in Nederland op dit moment vier vestigingen heeft.

De verkoop start voor al deze filialen op vrijdag 11 juli om half tien ’s ochtends, maar omdat niet elke winkelketen exact dezelfde openingstijden hanteert is het mogelijk dat hier verschillen tussen zitten. Het is raadzaam om de openingstijden vooraf te controleren. Klanten kunnen maximaal één toestel tegelijk aanschaffen.

Potentiële kopers in Rotterdam en omstreken kunnen vanaf middernacht terecht bij de T-Mobile Shop aan de Lijnbaan 86 in de havenstad, waar de eerste vijfhonderd exemplaren van de iPhone 3G beschikbaar zullen zijn. Ook hier geldt weer de beperking dat er één toestel per klant aangeschaft kan worden.

De nieuwsbrief spreekt daarnaast over enige vereisten om een abonnement af te kunnen sluiten. Ten eerste dient men 18 jaar of ouder te zijn en te beschikken over een geldig legitimatiebewijs en een bankpas. Zakelijke gebruikers dienen daarnaast een uittreksel van de Kamer van Koophandel mee te nemen, dat niet ouder mag zijn dan één jaar.

Ten slotte kan er vanaf 11 juli klokslag middernacht ook via de T-Mobile webwinkel besteld worden. Levertijden kunnen daar echter oplopen tot zo’n zes weken. T-Mobile verwacht een ‘run’ op het toestel en raadt iedereen aan om, zeker voor de Midnight Sale, op tijd aanwezig te zijn.

Uit de FAQ op de T-Mobile-site blijkt daarnaast dat de activatiekosten inderdaad zijn teruggebracht naar 26,25 euro in plaats van de aanvankelijk geadverteerde 52,50 euro. Het is niet duidelijk of de vijftig procent korting overal geldt, maar waarschijnlijk is dat wel het geval.