1 min

Tags in dit artikel

, ,

Vodafone wil het nieuwe jaar goed beginnen, ze gaan namelijk testen om niet gebruikte antennes op stand-by te zetten. Wanneer deze op stand-by staan gebruiken ze minder energie en er zal zo meer CO2 bespaard worden.

Vanaf volgende maand gaat Vodafone ’s nachts antennes, die niet worden gebruikt op stand-by zetten. Volgens diverse berekeningen moet er op deze manier 888.000 ton aan CO2 gassen per jaar bespaard worden, dit is te vergelijken met een diesel auto die 165 keer rond de wereld rijdt. Wanneer er meer gebeld wordt, zullen de antennes weer automatisch actief worden.

"Ik ben erg blij met deze stap. Vodafone heeft zichzelf wereldwijd de verplichting opgelegd om in 2020 de C02 uitstoot met vijftig procent te hebben verminderd. Door dergelijke software innovaties in ons netwerk in te bouwen, zetten we wederom een belangrijke stap in het behalen van onze duurzaamheidsdoelstellingen. Nu al wordt in Nederland 88% van de energie voor het Vodafone netwerk door wind opgewekt. Met deze nieuwe techniek dragen we bij aan een beter milieu zonder ons serviceniveau los te laten. We hopen dat andere operators ons zullen volgen.’ aldus Ger Coolen, Directeur Technology bij Vodafone.