min

Tags in dit artikel

, ,

Het bedrijf BFG komt binnenkort met een eigen systeem. Normaal houdt het bedrijf zich bezig met het produceren van grafische kaarten van NVIDIA, maar dit keer fungeert het bedrijf tevens als een bouwer van systemen.

Het is de bedoeling dat het systeem op de CES getoond gaat worden. Dit is binnenkort al, want de CES gaat van start op acht januari 2009. BFG heeft ervoor gekozen om het systeem een naam te geven en deze naam is Phobos geworden.

Wanneer er gekeken wordt naar de technische specificaties van het systeem dan wordt duidelijk dat men ervoor gekozen heeft om een Core i7-processor van Intel te gebruiken die het benodigde rekenwerk zal verrichten. Het betreft hier de Core i7 965 en deze processor is in dit systeem actief op een kloksnelheid van 3,2GHz. Het moederbord betreft een MSI Eclipse met ondersteuning voor SLI. Het systeem wordt uitgerust met een Western Digital VelociRaptor en het is optioneel om vier harde schijven in het systeem te laten bouwen. Het geheugen zal bestaan uit 6 GB. Het grafische werk wordt verricht door twee grafische kaarten van NVIDIA en dit betreft twee keer de GeForce GTX 295. Er is ook nog een Blu-Ray drive aanwezig in Phobos.

Het systeem wordt door middel van water gekoeld. De gehele configuratie van de waterkoeling is afkomstig van het bedrijf CoolIT en het gaat om de Liquid Cooling Solutions. In de behuizing van de Phobos is een LCD-scherm ingebouwd dat acht inch groot is en dit scherm is tevens een touchscreen. Op dit scherm kan de status van het systeem afgelezen worden en er zijn ook andere opties mogelijk om weer te geven op het scherm.

Volgens het bedrijf zal het systeem in drie verschillende configuraties beschikbaar zijn voor de consument. Het systeem is echter niet voor de meeste mensen weggelegd, want voor het goedkoopste model, de Phobos Performance, moet zo’n 3000 dollar worden neergeteld. De Phobos Advanced gaat ongeveer 5000 dollar kosten en de Phobos Elite is het duurste model en deze verwisseld van eigenaar voor een bedrag van ongeveer 8000 dollar.