min

Tags in dit artikel

, ,

Hewlett-Packard, kortweg HP genoemd, is van plan om op de Consumer Electronics Show in Las Vegas (de CES) een nieuwe opvolger te tonen van de Blackbird 002. Deze nieuwe opvolger wordt door het bedrijf Firebird genoemd.

De desktop van HP is niet alleen door het bedrijf zelf gemaakt. Voor de ontwikkeling en productie van de desktop is er samengewerkt met het bedrijf VooDoo. VooDoo is echter wel een onderdeel van HP.

De behuizing van de Firebird is veranderd ten opzichte van de Blackbird 002. Het verschil is echter niet zo heel groot. Er staat een andere illustratie op de zijkant, maar de vorm en kleuren zijn grotendeels behouden gebleven. Opmerkelijk aan de Firebird is het feit dat de desktop op een voetje staat.

HP heeft ervoor gekozen om het systeem stil te houden en het verminderen van het energieverbruik was tevens van belang bij de ontwikkeling van de Firebird. De nieuwste high-end onderdelen die momenteel verkrijgbaar zijn zitten daarom ook niet verwerkt in het systeem. Als de technische specificaties erbij worden gepakt dan wordt duidelijk dat de Firebird is uitgerust met een Core 2 Quad-processor van Intel. Niet alle Core 2 Quad’s kunnen gekozen worden. De snelste processor die in het systeem geplaatst kan worden is de Q9550. Om data op te kunnen slaan heeft HP ervoor gekozen om twee harde schijven in het systeem te plaatsen. Dit zijn harde schijven met een opslagcapaciteit van 320 GB. Het werkgeheugen van de Firebird is in totaal 8 GB groot en het grafische werk wordt gedaan door twee 9800S-videokaarten van NVIDIA. Deze videokaarten staan, zoals vanzelfsprekend, in een SLI-opstelling. Om deze onderdelen van hun warmte te ontdoen is ervoor gekozen om het systeem te koelen door middel van waterkoeling. De gebruiker hoeft deze koeling niet zelf te onderhouden, want volgens HP is dat niet nodig bij de Firebird.

De adviesprijs van het systeem in Amerika komt neer op ongeveer 1799 dollar. Wat de adviesprijs in Nederland gaat worden is nog niet bekend. Het is tevens nog de vraag of het systeem wel in Nederland geïntroduceerd gaat worden.