LG brengt een nieuwe monitor op de markt. De monitor is 21,5 inch groot en is voorzien van een 16:9-verhouding. Dat wil zeggen dat men geen last heeft van zwarte balken en dergelijk. De monitor is verder full-HD.

De monitor is voorzien van een full-HD-resolutie. Dat wil zeggen dat men dus ook full-HD kan ervaren. Verder is het beeldscherm voorzien van drie poorten om zowel met analoog- als digitaal-signaal om te kunnen gaan. Naast de bekende D-Sub- en DVI-ingangen kan nu ook HD-apparatuur via de HDMI-ingang worden aangesloten.

Het beeldscherm draagt het typenummer ‘W2261V’ en heeft een reactietijd van 2ms. Verder is er een contrast-ratio van 20.000:1 en een ‘reikwijdte’ van 170 graden. Daarnaast is het lcd-scherm te kantelen voor optimaal kijkgenot.

"Met de 16:9-aspectratio, Full HD 1080p en talloze connectiviteitsopties is de W2261V de ideale monitor voor een home entertainment-systeem", zegt Remco Klaverstijn, Marketing Coördinator IT Products bij LG Electronics. "We zien een steeds sterkere vraag naar 16:9-beeldschermen en ik verwacht dat in de tweede helft van 2009 de vraag naar deze beeldschermen die naar 16:10-schermen gaat overtreffen. Daarnaast is HD-kwaliteit de standaard in de entertainmentwereld. Met een HD-beeldscherm als de W2261V kunnen consumenten content altijd perfect bekijken."

LG heeft ook andere features meegeleverd. Zo heeft men de mogelijkheid om de resolutie te veranderen naar 4:3, mocht ditn odig zijn. En maakt ’EZ Zooming’ het mogelijk om in een handomdraai te switchen tussen resoluties, wat resulteert in grotere icoontjes en tekst.

De W2261V is vanaf eind januari 2009 in Nederland verkrijgbaar voor de adviesprijs van 219 euro.