BenQ heeft aangekondigd dat het bedrijf bezig is met de E2200HDA. De E2200HDA zal een LCD-monitor zijn en het opmerkelijke aan deze monitor is het feit dat de monitor weet om te gaan met 1080p, terwijl het scherm 21,5-inch groot is.

Het scherm zal dus gebruikmaken van een resolutie die 1920 bij 1080 pixels is en dat is volgens BenQ de eerste monitor ter wereld die dit doet op een schermgrootte van 21,5-inch. Het scherm maakt gebruik van een 10.000:1 dynamisch contrast en heeft een helderheid van 300 cd/m2. Qua reactietijd is er weinig aan te merken op het scherm, want deze bedraagt namelijk 5 milliseconden. Voor de communicatie van de E2200HDA met andere apparaten wordt er gebruikgemaakt van VGA-, DVI- en HDMI-ingangen. Tenslotte beschikt het scherm over een aansluiting voor een koptelefoon en over geïntegreerde speakers.

BenQ laat weten dat dit niet het enige scherm zal zijn in zijn soort. Volgens BenQ zijn er twee nieuwe schermen op komst die in de E-serie zullen verschijnen. Één van deze schermen zou een schermgrootte hebben van 24-inch en de twee schermen zullen later in het jaar uit moeten komen.

Over de prijs van de schermen wil BenQ nog niet veel kwijt, maar deze zou ten opzichte van de huidige schermen nog wel eens hoog kunnen uitvallen. Het scherm zal sowieso zijn intrede gaan doen in China en een aantal landen in Europa, Pacifisch Azië en Latijns-Amerika zullen ook bezoek krijgen van dit scherm. De E2200HDA zal in het derde kwartaal van dit jaar gelanceerd gaan worden.