De belastingdienst gaat nog dit jaar tientallen mensen die online poker hebben gespeeld een brief sturen met een brochure en een aangifteformulier. Dat maakte de belastingdienst afgelopen zaterdag bekend.

Volgens de belastingdienst zijn er twee soorten pokeraars waar zij hun oog op hebben laten vallen. "Er zijn namelijk twee typen spelers, de eerste speelt alleen op Nederlandse websites en de andere op buitenlandse websites."

Diegene die alleen op Nederlandse websites speelt hoeft in principe geen belasting te betalen, de aanbieder is namelijk verplicht om kansspelbelasting in te houden op de gemaakte winst. Mocht men op buitenlandse websites spelen, dan zal de speler over de winst die hij behaald heeft belasting moeten betalen.

De maatregel is een gevolg op een wetswijziging die vorig jaar november inging. De belastingdienst komt nu met een uitleg, naar aanleiding van een artikel in de Telegraaf.

Overigens krijgen de op internet actieve pokeraars wel een speciale behandeling van de fiscus, ze mogen namelijk de inzet van hun spel aftrekken van de winst. Over het restant moeten ze dan belasting betalen. Als laatste kijkt de belastingdienst ook nog naar het verduidelijken van het feit dat internetpokeren in Nederland verboden is. In de toekomst zal dat beter worden aangegeven in de brochure.