2min

Tags in dit artikel

, ,

HTC heeft een nieuwe telefoon vrijgegeven. De telefoon richt zich voornamelijk op navigatie en is dan ook uitgerust met GPS. De telefoon gaat echter verder en komt met Footprints.

De functie footprints in de nieuwe HTC telefoon biedt de mogelijkheid om foto’s te maken van de locatie en door middel van GPS hier een locatie aan te koppelen. Vervolgens wordt er een ansichtkaart van gemaakt, zodat deze verstuurd kan worden en de gebruiker zelf terug kan kijken waar hij of zij allemaal geweest is.

De nieuwe HTC heeft, om de HTC Footprints mogelijk te maken, een betere GPS-ontvanger ingebouwd. Deze werkt volgens HTC ook binnen in het gebouw, iets waar GPS-ontvangers veelal veel moeite mee hebben. Een dergelijke ‘geo-tagging’-tool is ook weinig nieuws, diverse telefoons hebben het al, alleen deze werkt binnen in de gebouwen, zo zegt HTC.

"We hebben gezien hoe GPS-technologie de manier waarop mensen naar nieuwe locaties navigeren heeft veranderd. Op dezelfde wijze veranderen location based services zoals HTC Footprints de manier waarop we omgaan met en communiceren over onze herinneringen", zegt Peter Chou, President en CEO van HTC.

De HTC Touch Cruise is tevens uitgerust om als navigatiesysteem te gebruiken. Men heeft beschikking over navigatiesoftware, een carkit en autolader. Als het toestel in de houder wordt geplaatst schakelt het automatisch over naar car modus en de gebruiksvriendelijke ‘one touch interface’. Het toestel heeft een 2,8 inch QVGA-beeldscherm, en is voorzien van de HTC TouchFLO-technologie. Verder heeft de telefoon alle gangbare communicatie-protocols aan boord, zoals HSDPA. Het toestel weegt 130 gram.

De nieuwe HTC Touch Cruise is beschikbaar vanaf het tweede kwartaal van 2009. De consumentenadviesprijs bedraagt 449,00 euro inclusief BTW, exclusief abonnement.