2min Devices

Aantal processoren van AMD worden EOL verklaard

AMD heeft voor een aantal processoren de laatste orders in ontvangst genomen. Een aantal processoren worden binnenkort namelijk niet meer geproduceerd en daarom worden ze dus End-of-life (EOL) verklaard.

Aantal processoren van AMD worden EOL verklaardHet gaat hier onder andere om de single-core Sempron LE-1250. Deze processor is gebaseerd op de Sparta-core en de procedé van deze processor bedraagt 65nm. De Sempron LE-1250 is actief op een kloksnelheid van 2,2GHz en het is de bedoeling dat de laatste exemplaren tot aan het einde van het tweede kwartaal verscheept gaan worden. In de tussentijd brengt AMD een vervanger op de markt voor deze processor. Het gaat om de Sempron LE-1300 en deze processor is actief op een iets hogere kloksnelheid, namelijk 2,3GHz.

De tweede processor die EOL verklaard gaat worden is de Athlon LE-1640 die actief is op een kloksnelheid van 2,6GHz. Ook deze zal tot aan het tweede kwartaal geleverd blijven worden door AMD. De opvanger van deze processor wordt de Athlon LE-1660. Deze is actief op een kloksnelheid van 2,8GHz. Er komt tevens een processor op de markt van AMD die gebaseerd is op de Lima-core. De procedé van deze core bedraagt 65nm.

Het is de bedoeling dat de Sempron LE-1300 en de Athlon LE-1660 het hele jaar door verkocht zullen gaan worden. Waarschijnlijk worden deze processors ook nog in 2010 verkocht, maar dat is afhankelijk van de populariteit van de producten en van de wensen van de consument. AMD heeft volgens de bronnen op het moment van schrijven geen single-core processors op de planning staan die gebaseerd zijn op een procedé van 45nm.

Bron:Fudzilla