1 min

Tags in dit artikel

, , ,

4sight Products heeft besloten een speciale handschoen op de markt te brengen waarmee men toch haar iPhone of andere telefoon met touch-screen kan gebruiken wanneer het buiten erg koud is.

Met de handschoen wordt het mogelijk om het touch-screen te gebruiken, ook wanneer het buiten erg koud is. Voorheen was het erg lastig, gewone handschoenen werkte amper tot niet op een dergelijk touch-screen en zonder handschoenen werd wel heel erg koud. 4sight Products wil daar nu op inspelen door een speciale handschoen beschikbaar te stellen, die ervoor zorgt dat je nog wel gewoon de telefoon kan gebruiken.

De handschoen is eigenlijk een vrij simpel concept, maar het slaat wel aan. De handschoen is namelijk gewoon bij de vingertoppen voorzien van elektrisch geleidend materiaal, wat ervoor zorgt dat het touch-screen de input oppakt. Uit de eerste recensies blijkt dat het werkt, maar niet optimaal is. Bellen en dergelijke gaat heel goed in combinatie met een iPhone, maar de toetsen bij SMS’en zijn net wat te klein.

De handschoen is al uit in de Verenigde Staten. Hier kost hij veertig dollar en wordt hij gedistribueerd onder de naam Tavo. Apple vindt het ook een goed idee, zo zou Apple zelfs al patent hebben aangevraagd op het idee.