1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Google heeft besloten om de T-Mobile G1, de smartphone die draait op Google’s besturingssysteem voor mobiele telefoon Android, te gaan verkopen aan developers. De telefoon kost vierhonderd dollar en is volledig simlock-vrij.

Google heeft, om aan de vraag te kunnen voldoen, besloten om er een limiet per ontwikkelaar op te zetten. Elke ontwikkelaar kan namelijk maximaal één G1 aanvragen. Het toestel dient nog wel betaald te worden, de prijs is vierhonderd dollar. Verzending binnen Amerika zelf is gratis, daarbuiten kost het geld. De verzending naar Nederland schijnt ongeveer 178,90 euro te kosten.

Op dit moment wordt de telefoon verzonden naar achttien verschillende landen. Dit zijn onder meer, Amerika, Engeland, Duitsland, Japan, India, Canada, Frankrijk, Taiwan, Spain, Singapore, Zwitserland, Nederland, Australië, Zweden, Finland, Polen, Oostenrijk en Hongarije. Google geeft wel aan bezig te zijn om dit gebied uit te breiden.

Om de G1 te kunnen ontvangen moet je je laten registreren als developer bij Google, dit is mogelijk via de Android-Market-website. De kosten om te registreren bedragen 25 dollar. Google geeft aan dat de telefoons alleen gebruikt mogen worden voor development-doeleinden. Het gebruik van deze telefoon als regulier toestel wordt niet ondersteund.