2min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft gaat de publieke bèta van Windows 7, na dit eerst uitgesteld te hebben, nu toch offline halen. De softwaregigant maakte op haar blog bekend dat een nieuwe download starten vanaf vandaag niet meer mogelijk zal zijn. Reeds gestarte downloads kunnen tot 12 februari binnengehaald worden.

Microsoft wou aanvankelijk het aantal bèta-downloads tot 2,5 miljoen beperken en zou de bèta al op 24 januari offline halen, maar de immense populariteit voor het nieuwe besturingssysteem heeft het bedrijf doen besluiten om de downloadperiode te verlengen tot 12 februari. Vanaf dinsdag 10 februari zou het echter al niet meer mogelijk zijn om nog een nieuwe download te starten, een bestaande download afronden kan nog tot 12 februari.

Op haar blog gaf Microsoft wel aan dat het na 12 februari nog steeds mogelijk zal zijn om productcodes aan te vragen, dus ook mensen die de bèta via niet-officiële kanalen verkrijgen staan straks niet opeens met lege handen. Verder blijft de bèta wel beschikbaar via de MSDN- of TechNet-abonnementen, waarvoor betaald moet worden.

Microsoft stelde de eerste publieke bèta van Windows 7 begin januari beschikbaar, maar was vrij snel genoodzaakt om de download weer offline te halen. Het bleek dat de bèta zo populair was dat de servers het niet konden bolwerken. Korte tijd later stond de bèta echter wel weer online.

Hoewel de publieke bèta van Windows 7 het buildnummer 7000 droeg, is build 7022 ook al uitgelekt en via de niet-officiële kanalen binnen te hengelen. Microsoft heeft aangegeven dat de volgende mijlpaal voor Windows 7 de eerste releasecandidate zal zijn. Wanneer de opvolger van Vista vervolgens in de winkel ligt is nog niet bekend, maar geruchten gaan dat dat nog dit jaar zal gebeuren.