2min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft heeft besloten de publieke lancering van de eerste bèta van Windows 7 uit te stellen om te kunnen voldoen aan het grote aantal downloads.

Enkele uren voor de lancering van de bèta ondervond de website van Microsoft al problemen in de vorm van traagheid en onbereikbaarheid. Een Microsoft-woordvoerster bevestigde dat de website op vrijdagochtend ongewoon veel bezoekers had.

CEO Steve Ballmer liet op woensdag weten dat build 7000 van Windows 7 op diezelfde dag voor TechNet- en MSDN-abonnees als download zou worden aangeboden op de site van Microsoft. Op vrijdag zou de build dan voor de rest van de wereld te downloaden zijn.

Echter viel dat plan deels in het water vanwege de vele geïnteresseerden in de bèta, waarvan overigens build 7000 al een tijdje geleden is uitgelekt. Hierdoor besloot Microsoft meer servers aan de site toe te voegen waarmee het hoopt de klanten een optimale downloadervaring aan te kunnen bieden.

Het is niet bekend wanneer de bèta opnieuw op de website van Microsoft zal verschijnen. De downloadpagina is nu bijgewerkt met de tekst: "Bedankt voor uw interesse in de Windows 7 Beta. De vraag is fenomenaal — we zijn op dit moment bezig meer servers toe te voegen om de aanvraag te kunnen verwerken. Onze excuses voor de vertraging en we zullen de bèta opnieuw plaatsen zodra we een goede downloadervaring kunnen garanderen."

Volgens Microsoft bevat bèta 1 van Windows 7 alle geplande functies voor de lancering later dit jaar en is de build te downloaden in zowel de 32-bit- als de 64-bitversie.