1 min

Tags in dit artikel

, ,

In de strijd om het broeikaseffect te verminderen, komt Samsung met een smartphone die op zonne-energie werkt.

Samsung presenteerde zijn Blue Earth-telefoon op het Mobile World Congress in Barcelona. De telefoon is uitgerust met zonnepanelen die ervoor zorgen dat de telefoon wel tot veertien uur meegaat. Echter kunnen deze panelen alleen de telefoon opladen, en kunnen ze niet de telefoon direct van stroom voorzien.

Bovendien wordt een energie-efficiënte oplader meegeleverd en is de telefoon zelf ook heel milieuvriendelijk. Het omhulsel van de telefoon is namelijk gemaakt van gerecyclede plastic waterflessen, er zijn geen schadelijke materialen gebruikt in Blue Earth en de telefoon heeft een zogenaamde ecomodus waarin hij op zijn millieuvriendelijkst is.

Blue Earth heeft overigens een touchscreen en zal tegen de tweede helft van 2009 gelanceerd worden. Het ontwerp moet volgens Samsung een platte, glanzende, ronde kiezelsteen voorstellen. De achterkant van de telefoon is grotendeels voorzien van de zonnepanelen.

De mobieletelefoonindustrie is al langer bezig om meer ‘groene’ telefoons te produceren. Analisten denken dat deze mobiele telefoons eerst in prijs moeten dalen voordat ze grootschalig aangeschaft zullen worden door consumenten.

Overigens heeft ook LG zijn eigen mobiele telefoon op zonne-energie gepresenteerd. Voor deze telefoon heeft het echter nog geen lanceerdatum noch een naam voor het apparaat.