2min Devices

‘Apple en Samsung overwegen zonne-energie’

Zowel Apple als Samsung kijken naar de mogelijkheid om in de toekomst zonne-energie te gebruiken in smartphones. Dit wordt beweerd in een rapport van het Koreaanse ZDNet.

Hoewel Samsung zich op dit moment nog concentreert op de schermen van de smartphones, wordt er door de Koreaanse fabrikant overwogen om in de toekomst een focus te leggen op het gebruik van zonne-energie in telefoons. Dit geeft ZDNet Korea aan in een rapportage.

Samsung krijgt echter direct al concurrentie in deze plannen van Apple, aldus ZDNet Korea. Volgens de rapportage heeft Apple recentelijk nieuwe patenten voor het gebruik van zonne-energie aangevraagd. In de patenten wordt gesproken over "Zonne-panelen voor iPhones".

Met de toevoeging van de panelen moet een groot struikelblok van de huidige generatie smartphones worden getackeld; de accuduur. Hoewel er grote verbeteringen zijn gemaakt op het gebied van prestaties en resoluties, heeft de de accuduur hier juist onder geleden, de meeste smartphones gaan een dag mee op één lading.

Hoewel zonnepanelen op smartphones nog niet echt veelvoorkomend zijn, is het idee zeker niet nieuw. Begin 2011 heeft Apple al een patent aangevraagd voor het maken van smartphones die zonne-energie kunnen opvangen en omzetten in stroom. Samsung is hier zelfs een stap verder in en heeft in 2009 een toestel uitgebracht dat panelen op de achterzijde had. Dit toestel heette Samsung Blue Earth.

Naar alle waarschijnlijkheid zal geen van beide fabrikanten op korte termijn een toestel uitbrengen dat gebruikmaakt van deze technologie. Toch is het een goed teken dat de bedrijven ermee bezig zijn. Omdat Apple en Samsung de grootste partijen zijn op de markt, bestaat er een kans dat concurrenten volgen en we over een paar jaar standaard zonnepanelen in smartphones terug zullen vinden.

Bron:Techradar