1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Nokia gaat in de toekomst standaard Skype installeren op mobiele telefoons. De mobiele telefoonfabrikant maakt het daarmee mogelijk om gratis te bellen via Wi-Fi of 3G.

Dit is goed nieuws voor de telefoongebruikers aangezien steeds meer mobiele telefoons beschikken over mobiel internet of Wi-Fi. Skype wordt zo geïntegreerd in de telefoons dat in de lijst met contacten ook is te zien of iemand online is op Skype. Dit is echter slecht nieuws voor de telefoonproviders.

Door het gebruik van Skype zullen er waarschijnlijk minder gesprekken via de provider gevoerd worden. Dit resulteert dan in minder inkomsten voor de provider. Het is via Skype namelijk ook mogelijk om tegen een gereduceerd tarief naar het buitenland, of een vaste telefoon te bellen.

De N97 van Nokia zal in het derde kwartaal van dit jaar als eerste voorzien worden van Skype. Het gebruik van Skype is volgens Nokia Nederland echter alleen mogelijk deze telefoons. Indien een gebruiker nog voor het derde kwartaal een N97 heeft aangeschaft kan deze geen gebruik maken van Skype.